Markamızı ihlal ettiniz

Markamızı ihlal ettiniz

Marka Hakkına Tecavüz


Sayın Yetkili; Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenen 2020/37979 numaralı Arnavutköy Halı Yıkama Markamızı izinsiz ve lisanssız kullanım gerçekleştirdiğiniz tespit edilmiştir.

6769 sayılı Kanun gereği, aşağıdaki haller marka tecavüzü sayılır.

 

1- Marka sahibinin izni olmaksızın, markayı marka sahibine tanınan haklar çerçevesinde kullanmak.

2- Marka sahibinin izni olmaksızın, markayı veya ayırt edilemeyecek kadar benzerini kullanmak suretiyle markayı taklit etmek.

3- Markayı veya ayırt edilemeyecek kadar benzerini kullanmak suretiyle markanın taklit edildiğini bildiği veya bilmesi gerektiği hâlde tecavüz yoluyla kullanılan markayı taşıyan ürünleri satmak, dağıtmak, başka bir şekilde ticaret alanına çıkarmak, ithal işlemine tabi tutmak, ihraç etmek, ticari amaçla elde bulundurmak veya bu ürüne dair sözleşme yapmak için öneride bulunmak.

4- Marka sahibi tarafından lisans yoluyla verilmiş hakları izinsiz genişletmek veya bu hakları üçüncü kişilere devretmek.

Sınai mülkiyet hakkına tecavüz sayılan fiilleri işleyen kişiler, hak sahibinin zararını tazmin etmekle yükümlüdür. Hak sahibinin uğradığı zarar, fiili kaybı ve yoksun kalınan kazancı kapsar.

Yoksun kalınan kazanç, zarar gören hak sahibinin seçimine bağlı olarak, aşağıdaki yöntemlerden biriyle hesaplanır:

+ Marka hakkına tecavüz edenin rekabeti olmasaydı, hak sahibinin elde edebileceği muhtemel gelir
+ Marka hakkına tecavüz edenin elde ettiği net kazanç veya sınai mülkiyet hakkına tecavüz edenin bu hakkı bir lisans sözleşmesi ile hukuka uygun şekilde kullanmış olması halinde ödemesi gereken lisans bedeli

Sonuç itibariyle;

Marka; bir şirketin ya da kişinin ürettiği ürünleri veya hizmetleri diğerlerinden ayırt etmeye yarayan işarettir. Marka hakkı kişiye bazı korumalar sağlar. 6769 sayılı Kanunla kişilerin marka hakkını nasıl elde edeceği, marka hakkının nasıl sonlanacağı ve marka tecavüzü halinde uygulanacak yaptırımlar belirlenmiştir.

Sizinde markamızı izinsiz kullanarak Haksız rekabetten, Marka ihlal ve tecavüzünden, Hak sahibinden Lisans alınmaksızın kullanımdan, Marka ismi ile elde ettiği gelirler + Marka zararı ve kötüye kullanımından dolayı Mahkeme Masrafları + 1 Yıldan 3 Yıla kadar hapis cezası ve Mahkemece talebimizin onayı sonrası Maddi Tazminat davası ile sonuçlanacaktır.

Bu bilgiler Site Linki ve mesajın size iletildiği tarih baz alınarak 10 gün içinde Marka ismi geçen site, anahtar kelime, title , açıklama vb. ihlallerin kaldırılması gerekmektedir. Size bildirilen süreç içinde gereği yapılmadığı takdirde Hakkınızda Marka ihlal ve tecavüzü sebebi ile hapis ve maddi zarar, tazminat davası açma hakkımızı saklı tuttuğumuzu peşinen bildiririz.



Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Kullanıcılara aittir.

Ä°p Adresiniz : 3.143.218.146
Yorumla !